ing.alapterület:

-

nm

szobák száma:

-

szoba

ing. ár:

-

Ft

részletes kereső

Ingatlannak minősül a konténerház?
Konténerház
Kedves Ügyfeleink!
▪Manapság a konténerházak népszerűek és modern építészeti megoldást nyújthatnak, amelyek számos költségtakarékos és környezetbarát előnytkínálnak.
▪Sokakban azonban felmerül a kérdés, hogy egy ilyen lakóépület valóban ingatlannak tekinthető-e, hiszen egyik napról a másikra egy új városba vagy akár egy új országba is szállítható.
➡𝐄𝐠𝐲 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐬 𝐤𝐨𝐧𝐭é𝐧𝐞𝐫𝐡á𝐳 𝐯𝐚𝐥ó𝐛𝐚𝐧 𝐢𝐧𝐠𝐚𝐭𝐥𝐚𝐧𝐧á 𝐯á𝐥𝐡𝐚𝐭?
▪Magyarországon egységes szabályozás, illetve törvényi rendelkezés nem született még a konténerházak elhelyezése kapcsán. Ezáltal a létesítés ügyében leginkább a helyi önkormányzatok és az építési osztályok megítélése ad választ.
▪Jogi értelemben nem tekinthető épületnek, ha a földrészen, tehát jelen esetben az ingatlanon elhelyezésre kerül egy konténer. Abban az esetben, ha a konténer lakhatás célját szolgálja és 50 m3 nettó térfogat, valamint 3 méter gerincmagasság paramétereivel rendelkezik, építési engedély szükséges az elhelyezéséhez.
⚖É𝐫𝐝𝐞𝐤𝐞𝐬𝐬é𝐠⚖
▪A konténerház Földhivatali bejegyzése nem kérvényezhető, így ingatlanfedezetű hitel vagy CSOK sem kérhető rá, mivel nem fogadható el fedezetként a pénzügyi intézményeknél.






ajánlatkérés

Amennyiben részletesebben érdekéli ez az ingatlan, kérjük írjon közvetlenül értékesítő kollégánknak és hamarosan megkeressük megadott elérhetőségén ajánlatunkkal.

Ingatlan:

Pécs, Belváros, Kiadó Lakás
név:
e-mail:
tel.:
üzenet:
Minden mező kitöltése kötelező!